• Vandaag besteld morgen in huis
  • Geproduceerd onder GMP
  • Peroxidevrije tandenbleekgel
  • geproduceerd in Duitsland
  • Veilig en effectief
HOME » Over ons » Kwaliteitsborging bleekgel

Kwaliteitsborging van Adore Your Smile®


Meer over GMP: een wereldwijd erkend kwaliteitsborgingssysteem

Good Manufacturing Practices

Adore Your Smile wordt sinds 2014 geproduceerd in Duitsland volgens de Cosmetic Good Manufacturing Practices norm. Het begrip Goede Productiepraktijk (Engels: Good Manufacturing Practice, GMP) werd ingevoerd door de FDA. GMP is wereldwijd erkend en vormt een verzameling regelingen en aanvullende documenten.


De definitie van 'GMP' volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

De eerste GMP-regels werden in 1968 door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gepubliceerd. In de loop van de tijd werden verdere Goede Praktijken ingevoerd zoals de Goede Laboratoriumpraktijk of de Goede Klinische praktijk. De Goede Productiepraktijken (GMP) waren oorspronkelijk bedoeld voor geneesmiddelen. Vandaag de dag worden ze ook toegepast in de levensmiddelen- en cosmetica-industrie.

 

Good Manufacturing Practice (GMP) is dat onderdeel van kwaliteitsborging dat waarborgt dat producten consistent worden geproduceerd en gecontroleerd volgens de kwaliteitsnormen die geschikt zijn voor het beoogde gebruik en zoals vereist door de vergunning voor het in de handel brengen. GMP is primair gericht op het verminderen van de risico's die inherent zijn aan elke farmaceutische productie, die grofweg in twee groepen kan worden onderverdeeld: kruisbesmetting/verwisselingen en valse etikettering. 

GMP-normen zijn ontworpen om de risico's te minimaliseren die gepaard gaan met een farmaceutische productie die niet kan worden geëlimineerd door het testen van het eindproduct. De werkwijzen hebben betrekking op alle aspecten van de productie, inclusief de training en persoonlijke hygiëne van alle werknemers. Voor elk proces moeten procedures worden vastgelegd die de kwaliteit van het eindproduct kunnen beïnvloeden. Deze procedures moeten worden opgeschreven en er moeten systemen zijn die ervoor zorgen dat de juiste procedures worden gevolgd. Bij elke stap in het productieproces moet het bewijs worden gevolgd en worden gedocumenteerd.