• Vandaag besteld morgen in huis
  • Geproduceerd onder GMP
  • Peroxidevrije tandenbleekgel
  • geproduceerd in Duitsland
  • Veilig en effectief
HOME » Veelgestelde vragen » Hoe zit dat met...? » vullingen of protheses

Heb je een tandprothese of vullingen?


Het effect van peroxidevrij tanden bleken op een prothese of vulling

Het effect van peroxidevrij tanden bleken op een prothese of vulling

Kort uitgelegd verwijdert een behandeling met een peroxidevrije tandenbleekgel extrinsieke (=externe, oppervlakkige) verkleuringen, ontstaan door het consumeren van kleurstof houdende consumpties. Onze peroxidevrije tandenbleekgel heeft een zeer sterke reinigende werking.

Kleurverschil tussen eigen tanden en protheses/vullingen

Protheses en vullingen worden door onze behandeling zeker ook gereinigd. Maar feit is dat het materiaal waar protheses en vullingen van gemaakt zijn anders is dan van je eigen tanden. Onder protheses vallen o.a. kronen, bruggen, implantaten en facings. Eigenlijk alles wat niet van nature in de mond zit. Protheses hebben bijna altijd een gladder oppervlak dan je eigen gebit. Op gladde oppervlakken heeft vuil, verkleuring minder kans om te hechten. Je eigen tanden zullen dus - over het algemeen - meer last hebben van vuil, verkleuring. En simpel gezegd: 'Hoe meer er op zit, hoe meer er af kan.' Het resultaat van de behandeling op je eigen tanden zal (bijna) altijd groter zijn dan op protheses of vullingen.

De perfecte oplossing

Vele jaren ervaring leert ons dat de meeste mensen met vullingen aan de voor-/zichtzijde van het gebit - oftewel in je breedste lach - de behandeling wel doorzetten. Zij herhalen de peroxidevrije tandenbleekbehandeling tot het maximale resultaat op de eigen tanden is bereikt en laten daarna bij de tandarts het aangezette stukje vervangen, passend bij het behaalde resultaat van de tandenbleekbehandeling.

Ook iemand met een volledige gebitsprothese kan een peroxidevrije tandenbleekbehandeling ondergaan. Zoals eerder gezegd hecht zich in de loop der jaren - zelfs op de gladste oppervlakken - wel vuil, oftewel verkleuring. Dus een gebitsprothese zal ook een aantal tinten opfrissen!

De behandeling is een cosmetische tandenbleekbehandeling met als doelstelling zoveel mogelijk van deze extrinsieke verkleuringen te verwijderen. Primair richt de behandeling zich op het aangezicht van jouw gebit (oftewel je grootst mogelijke glimlach). Over vullingen achter de hoektanden hoef je je dus geen zorgen te maken. Onze tandenbleekgel kan sowieso op geen enkele manier schade toebrengen aan vullingen.