Wat je wel en niet mag eten na een tandenbleekbehandeling
Deze recepten zijn kleurloos, maar zeker niet smaakloos!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fq%2Fl%2Fj%2Ftemp-qmxpopblcgrrvgztkfde%2Ftk8jki%2Fimage-17.png)
Omdat het belangrijk is dat je de eerste 24 uur na een tandenbleekbehandeling zo neutraal/kleurloos mogelijk eet, hebben we een aantal lekkere recepten voor je verzameld.
Bekijk hier waar je de eerste 24 uur na je peroxidevrije tandenbleekbehandeling rekening mee houden.
Om de tijdelijk verstoorde vochtbalans en pH-waarde in de mond weer snel op peil te brengen na de tandenbleekbehandeling, is het van belang dat je regelmatig spoelt met water.
Sneeuwwitte pasta
Met bloemkool, Parmezaanse kaas en slagroom
Hoofdgerecht voor 4 personen | bereidingstijd 20 minuten | zonder vlees/vis

Ingrediënten:
- 300 g tagliatelle
- 350 g bloemkool
- 125 ml verse slagroom
- 100 g Parmigiano Reggiano-flakes
- ½ tl gedroogde nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7-10 min. zacht en gaar. Houd 125 ml van het bloemkoolkookvocht apart.
- Pureer de helft van de bloemkool met de staafmixer of in de keukenmachine en roer de slagroom en het kookvocht door de gepureerde bloemkool. Schep dit direct door de warme pasta. Doe de bloemkoolroosjes en de helft van de kaas erdoor.
- Rasp de nootmuskaat. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en eventueel witte peper. Strooi de rest van de kaas erover, serveer direct.
Variatietip:
Lekker met geroosterd amandelschaafsel voor een knapperig accent.
Witlof met ham en kaas uit de oven
Hoofdgerecht voor 4 personen | 15 minuten bereiden, 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
- 4 stronken witlof
- 600 g diepvries aardappelschijfjes
- 500 g knolselderij
- 16 plakjes achterham
- 400 g bechamelsaus
- 100 g geraspte oude kaas
Keukenspullen:
- ovenschaal (25 x 35 cm)
- keukenmachine
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schil de knolselderij en snijd in parten. Rasp met een rasp of in de keukenmachine de knolselderij grof. Verdeel de helft over de aardappelschijfjes.
- Wikkel elk stuk witlof in een plakje ham. Leg de rolletjes strak tegen elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de knolselderij erover. Schenk de bechamelsaus er gelijkmatig over en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.
Bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven op 180 ºC.
Ovenschotel met witvis en roomkaas
Alles in de oven: vis, groenten en aardappelen. Héél makkelijk, héél lekker.
Hoofdgerecht voor 4 personen | 25 minuten bereiden, 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
- 400 g diepvries koolvisfilets
- ¾ bloemkool
- 4 tomaten
- 250 g roomkaas kruiden
- 500 g aardappelschijfjes
- 100 ml verse slagroom
- 30 g pijnboompitten
Keukenspullen:
- ovenschaal (25 x 25 cm)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C en laat ondertussen de koolvisfilet ontdooien. Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd in roosjes. Kook 6-7 min. voor, giet af en spoel met koud water.
- Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de ontdooide vis erin. Snijd de bloemkool roosjes in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool en tomaat over de vis.
- Verhit de roomkaas 1 min. in een steelpan en schep de helft over de groente. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de schaal en schep de rest van de roomkaas eroverheen.
- Klop de slagroom op en giet over de schotel. Strooi de pijnboompitten erover en bak in 30 min. goudbruin tot de saus gaat bubbelen. Serveer direct.
Bewaartip:
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven op 180 ºC.