• De fabrikant uit Nederland voor peroxidevrije tandenbleekgels
  • Alle informatie over veilig tandenbleken vind je hier
HOME » Veelgestelde vragen » Recepten na de behandeling

Wat je wel en niet mag eten na een tandenbleekbehandeling

Deze recepten zijn kleurloos, maar zeker niet smaakloos!

Spoel regelmatig met water na het tanden bleken

Omdat het belangrijk is dat je de eerste 24 uur na een tandenbleekbehandeling zo neutraal/kleurloos mogelijk eet, hebben we een aantal lekkere recepten voor je verzameld. 

 

Bekijk hier waar je de eerste 24 uur na je peroxidevrije tandenbleekbehandeling rekening mee houden.

 

Om de tijdelijk verstoorde vochtbalans en pH-waarde in de mond weer snel op peil te brengen na de tandenbleekbehandeling, is het van belang dat je regelmatig spoelt met water.


Sneeuw­wit­te pas­ta

Met bloemkool, Parmezaanse kaas en slagroom

Hoofdgerecht voor 4 personen | bereidingstijd 20 minuten | zonder vlees/vis

Sneeuwwitte pasta - bron: Allerhande

Ingrediënten:

  • 300 g tagliatelle
  • 350 g bloemkool
  • 125 ml verse slagroom
  • 100 g Parmigiano Reggiano-flakes
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat

 

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7-10 min. zacht en gaar. Houd 125 ml van het bloemkoolkookvocht apart.
  2. Pureer de helft van de bloemkool met de staafmixer of in de keukenmachine en roer de slagroom en het kookvocht door de gepureerde bloemkool. Schep dit direct door de warme pasta. Doe de bloemkoolroosjes en de helft van de kaas erdoor.
  3. Rasp de nootmuskaat. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en eventueel witte peper. Strooi de rest van de kaas erover, serveer direct.

Variatietip:

Lekker met geroosterd amandelschaafsel voor een knapperig accent.

Bron: Allerhande.nl


Wit­lof met ham en kaas uit de oven

Hoofdgerecht voor 4 personen | 15 minuten bereiden, 40 minuten oventijd

Witlof met ham en kaas uit de oven. Bron: Allerhande

Ingrediënten:

  • 4 stronken witlof
  • 600 g diepvries aardappelschijfjes
  • 500 g knolselderij
  • 16 plakjes achterham
  • 400 g bechamelsaus
  • 100 g geraspte oude kaas

Keukenspullen:

  • ovenschaal (25 x 35 cm)
  • keukenmachine

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schil de knolselderij en snijd in parten. Rasp met een rasp of in de keukenmachine de knolselderij grof. Verdeel de helft over de aardappelschijfjes.
  2. Wikkel elk stuk witlof in een plakje ham. Leg de rolletjes strak tegen elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de knolselderij erover. Schenk de bechamelsaus er gelijkmatig over en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.

Bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven op 180 ºC.

Bron: Allerhande.nl


Oven­scho­tel met wit­vis en room­kaas

Alles in de oven: vis, groenten en aardappelen. Héél makkelijk, héél lekker.

Hoofdgerecht voor 4 personen | 25 minuten bereiden, 30 minuten oventijd

Ovenschotel met witvis en roomkaas. Bron: Allerhande

Ingrediënten:

  • 400 g diepvries koolvisfilets
  • ¾ bloemkool
  • 4 tomaten
  • 250 g roomkaas kruiden
  • 500 g aardappelschijfjes
  • 100 ml verse slagroom
  • 30 g pijnboompitten

Keukenspullen:

  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en laat ondertussen de koolvisfilet ontdooien. Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd in roosjes. Kook 6-7 min. voor, giet af en spoel met koud water.
  2. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de ontdooide vis erin. Snijd de bloemkool roosjes in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool en tomaat over de vis.
  3. Verhit de roomkaas 1 min. in een steelpan en schep de helft over de groente. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de schaal en schep de rest van de roomkaas eroverheen.
  4. Klop de slagroom op en giet over de schotel. Strooi de pijnboompitten erover en bak in 30 min. goudbruin tot de saus gaat bubbelen. Serveer direct.

Bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven op 180 ºC.

Bron: Allerhande.nl